Levendula buzogányt készítettem

Levendula buzogány

Már régóta szerettem volna levendula buzogányt készíteni, végre sikerült :-)! Két gyönyörű nagy bokor levendulám van. Minden évben megszárítom és általában levendula zsákocskákat készítek belőle.
Ha szeretnél te is mutatós és fantasztikusan illatos levendula buzogányt készíteni, akkor ezt közvetlenül a leszedés után tedd meg, mert ilyenkor még hajlékonyabbak a levendula szárai.
Készítettem egy képösszeállítást, ami segíthet az elkészítésben. Ha kérdésed van írd meg, szívesen segítek 🙂

Amire szükséged lesz az elkészítéshez:
– egy csokor friss levendula
– 3 méter, 5-6 mm széles tetszőleges színű selyemszalag
– olló

A levendulát fogd össze, és kösd meg a szalaggal közvetlenül a virágok alatt. Ha akasztót is szeretnél rá, akkor azt is most kösd rá és igazítsd középre a szárak közé.
A levendula szárakat a képen látható módon kettesével vagy hármasával óvatosan hajtsd vissza, miközben a szalagot hol felül, hol alul vezeted át. Ezt ismételd körbe-körbe haladva míg a virágok végéhez nem érsz. Ekkor kösd meg a szalagot és kész is a buzogány 🙂
Kellemes időtöltést az elkészítéshez 🙂

Comments are closed.

Facebook Like Button for Dummies