Szivárványos szélforgók :-)

DSCF8502

Most, hogy végre itt a tavasz kiültethetem a muskátlikat az erkélyre a virágládába. De valami még hiányzott belőle… Így jött a szélforgó ötlete :-). Persze, már ismerhettek, nem a boltba mentem venni egyet, inkább megcsináltam. Persze kettőt, így mindkét gyerkőcömnek jut egy :-). Segítek, hogy te is elkészíthesd.

Mielőtt hozzáfogsz el kell döntened, hogy beltérben szeretnéd díszítésként használni, például szobanövények mellé vagy kintre szánod. Ha beltérbe készül, szinte bármilyen anyagból elkészítheted. Lehet filc, papír vagy dekorgumi is. Ha kintre szeretnéd tenni célszerű olyan anyagból készíteni, ami vízálló, hogy túlélje az esőzéseket. A szélforgókat én kinti dísznek terveztem és a hobby boltban találtam hozzá megfelelő alapot, az úgynevezett transzparens papírt. Egy egész ívet megvettem, mert vár alig várom hogy a maradékból elkészítsem a …….
Ezt nem árulom el, figyeld a blogot és a FB oldalunkat 😉

Az elkészítéskor ezt a sablont használtam. A nyomtatható sablont itt találod! Köszönjük :-)!
Szélforgó

Nyomtasd ki a sablont és vágd ki. Rajzold rá az általad kiválasztott alapra és ezt is vágd ki. Vastagabb tűvel (TIPP: én hústűt használtam) lyukaszd ki a megjelölt helyeken. Az a lényeg, hogy nagyobb lyukat csinálj mint a gombostű vastagsága, mert így fog szépen forogni ha elkészül!

A rögzítést én máshogy oldottam meg. Hurkapálca helyett egy sasliknyársat használtam, amit beleszúrtam egy félbevágott parafadugóba. A kivágott szélforgót a képen látható módon, gombostűvel rögzítettem a parafadugóhoz. A forgó közepét tetszés szerint díszíthetjük.

DSCF8503

TIPP: Ha virág mellé szeretnéd szúrni a földbe, a hurkapálca alját tekerd be szigetelőszalaggal, így tartós lesz a szélforgód!

Aztán várjuk, hogy egy kicsit fújjon a szél 🙂

Kellemes időtöltést az elkészítéshez :-)!

Sablon forrása: http://parentia.hu/cikk/kreativ/507-szines-konfettis-szelforgo

Comments are closed.

Facebook Like Button for Dummies