Egy édes meglepetés

Tiramisu torta

Egy édes meglepetés – Tiramisu torta nem csak anyák napjára 🙂

A közelgő anyák napja alkalmából szeretnélek megajándékozni az egyik kedvenc receptemmel,amit egy barátnőmtől kaptam még évekkel ezelőtt. A tiramisu egyszerűen, gyorsan, sütés nélkül elkészíthető édesség. Ha tortaformában készíted, egy gyönyörű, mutatós torta lesz az eredmény. Készítsd el és szerezz vele örömet anyák napjára 🙂

Íme a recept :-)!
Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 4 tojássárgája
  • 130 g porcukor
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 dl feketekávé
  • 1 dl forralt és lehűtött tej
  • 2-3 evőkanál amaretto likőr (ez el is maradhat)
  • 2 dl tejszín
  • kb. 300 g babapiskóta
  • kakaópor a díszítéshez

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egyéb célra felhasználjuk.

TIPP: A tojásfehérjéket egy zacskóban lefagyaszthatod, így nem veszik kárba. Később szobahőmérsékleten kiengedve ugyanúgy felhasználhatod.

A tejszínt habbá vered. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a fahéjat és simára keverjük. Végül óvatosan keverd bele a keményre felvert tejszínhabot. A kávét, tejet és az amarettot egy tálban összekevered. Egy 26 cm-es tortaforma oldalát félbetört babapiskótával rakd körbe. Az oldalsókat én nem szoktam beáztatni, mert így jobb tartása lesz. A forma aljára egy sor babapiskóta kerül, amit óvatosan megmártasz a kávés keverékben, hogy ne ázzon el túlságosan. Simítsd rá a krém felét, majd ismét a kávéba mártott babapiskóta réteg következik. Erre kerül a maradék krém.

Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, ezalatt a torta ízei összeérnek és szeletelhetővé válik.

Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.

Jó étvágyat hozzá :-)!

Ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran ;-)!

Tiramisu torta

 

Comments are closed.

Facebook Like Button for Dummies